Nieuws

Aat Klompenhouwer overleden

Aat Klompenhouwer, de drijvende kracht achter het Internationaal Lied Festival Zeist, is op vrijdag 25 september overleden. Hij werd 79 jaar.

Sinds de start van het Internationaal Lied Festival Zeist in 2015 was Aat Klompenhouwer ‘voorzitter en spil’, aldus een in memoriam dat het festival woensdag verstuurde. ‘Hij was de motor waardoor het festival in de afgelopen vijf jaar is uitgegroeid tot een festival dat behoort tot de top drie van de liedfestivals in Europa. Zijn levenslange passie voor het lied en zijn ondernemerschap kwamen hierin samen.’

Met het liedfestival in Zeist focuste Klompenhouwer op het steunen van kunst en kunstenaars en op het helpen van jonge musici in hun ontwikkeling. ‘In het festival hadden de masterclass en het Young Singers Platform een speciaal plekje in zijn hart’, aldus het bericht.

Klompenhouwer was eveneens voorzitter van de Vereniging Vrienden van het Lied, de Stichting Coco Collectief en de Schubert Stichting. In het verleden zat hij eveneens het Festival Vocallis voor en was hij bestuurslid van de Gustav Mahler Stichting Nederland.

‘Aat was al jaren ernstig ziek, maar hij wist er met een wonderbaarlijke vitaliteit steeds weer bovenop te komen. En nu was het op’, schrijft het festival in het in memoriam.

Vorig artikel

Van Schaiks debuut-cd is een juweeltje

Volgend artikel

Tien Amsterdamse zalen krijgen ontheffing

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.