Nieuws

Internationaal Lied Festival Zeist verplaatst

Het Internationaal Lied Festival Zeist heeft besloten om zijn aankomende editie naar eind oktober te verschuiven. Het festival zou oorspronkelijk in mei plaatsvinden. Ter compensatie worden in het voorjaar een paar online recitals uitgebracht.

Het Internationaal Lied Festival Zeist (ILFZ) is alweer toe aan zijn vijfde editie. Bas-bariton Robert Holl stelt voor de vijfde en laatste keer de programmering samen, nog in samenwerking met de in september 2020 overleden Aat Klompenhouwer. Vanaf 2022 nemen bariton Henk Neven en pianist Hans Eijsackers artistieke leiding over. Hun programma, getiteld Van fin de siècle naar nieuwe stromingen, staat nu gepland voor 22 tot en met 31 oktober 2021.

Het festival combineert een groot aantal masterclasses met recitals van onder anderen Florian Boesch, Marlis Petersen, Raoul Steffani, Benjamin Appl, Olivia Vermeulen, Lenneke Ruiten, Carolyn Sampson, Michael Wilmering en Henk Neven en Robert Holl zelf.

Om de leemte in het voorjaar op te vullen, gaat het ILFZ een aantal recitals in de kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist (de belangrijkste speellocatie van het festival) opnemen en online uitbrengen.

Zie voor meer informatie de vernieuwde website van het Internationaal Lied Festival Zeist.

Vorig artikel

Vroege Verdi’s: Un giorno di regno uit Parma

Volgend artikel

Lotte de Beer regisseert Aida als pop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.