Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

De Munt speelt elf opera’s in 2010/2011

Brussel18 maart 2010 Geen reacties

De Munt, het operahuis van Brussel, heeft haar seizoen 2010/2011 gepresenteerd. Op het programma staan elf opera’s en diverse recitals van bekende zangers. Het seizoen opent met een werk van Philippe Boesmans en eindigt met Les Huguenots van Meyerbeer.

Nationaler kan De Munt haar seizoen niet beginnen: op 9 september wordt in het operahuis in Brussel de nieuwste opera van Philippe Boesmans opgevoerd, Yvonne, princesse de Bourgogne. Het gaat om een productie van de Opéra National de Paris, die muzikaal geleid wordt door Patrick Davin en geënsceneerd is door Luc Bondy (tevens librettist).

Naast Boesmans staan er meer hedendaagse componisten geprogrammeerd. Zo zijn er maar liefst twee werken te zien van Toshio Hosokawa: Hanjo (september 2010) en Matsukaze (mei 2011). En onder leiding van Adam Fischer wordt de twintigste-eeuwse opera Intolleranza 1960 van Luigi Nono opgevoerd (april 2011).

Bekende titels zijn er uiteraard ook. Mozart is van de partij met Così fan tutte en La Finta Giardiniera. In de eerste productie (leiding: René Jacobs) zingt onder andere Alexandrina Pendatchanska, in de tweede (leiding: Jérémie Rhorer) is onder andere Henriette Bonde-Hansen te horen. Zij was vorig jaar diverse keren in Nederland te zien.

De bekendste en populairste titel in het programma van De Munt is La Bohème van Puccini, waarmee het jaar 2010 afgesloten wordt. Deze productie wordt afwisselend geleid door Carlo Rizzi en José Miguel Escandi. Solisten zijn onder andere Ana María Martínez, Giuseppe Filianoti en Lauri Vasar.

Wagner-liefhebbers kunnen in januari en februari 2011 terecht bij Parsifal, onder leiding van Hartmut Haenchen. Verdi-liefhebbers krijgen twee maandjes later met Nabucco iets van hun gading. Solisten als Andrzej Dobber en Zoran Todorovich zijn dan te horen.

Met de ‘grand opéra’ Les Huguenots van Meyerbeer wordt het seizoen afgesloten. Marc Minkowski leidt die productie. Solisten zijn onder andere Marlis Petersen, Henriette Bonde-Hansen, John Osborn en Eric Cutler (in een dubbele bezetting). Olivier Py regisseert.

Naast de operatitels zijn er ook diverse recitals van bekende zangers te horen bij de Brusselse opera. Zangers als Marie-Nicole Lemieux, Sally Matthews, Christine Schäfer, Andrea Rost en Thomas Hampson passeren de revue.

Zie voor het volledige programma de website van De Munt.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.