Buitenlands nieuwsNieuws

Teatro Colón opent na vier jaar weer deuren

Het beroemde Teatro Colón in Buenos Aires opent op 25 mei weer haar deuren, nadat het operahuis vier jaar lang gesloten was vanwege een grote restauratie. Dat bericht The Associated Press.

Het Teatro Colón is één van de beroemdste operahuizen – zeker van Zuid-Amerika. Het staat in Buenos Aires, Argentinië, en kan bijna 2500 mensen huizen.

Het operahuis heeft een roemrijk verleden. Er traden vele wereldsterren op. Artiesten als Leonard Bernstein, Claudio Abbado, Arturo Toscanini, Enrico Caruso, Maria Callas, Plácido Domingo, Luciano Pavarotti, Birgit Nilsson en Cecilia Bartoli.

In 2006 sloot het gebouw haar deuren vanwege een grondige restauratie. Die zou in mei 2008 afgerond moeten zijn, maar het project liep maar liefst twee jaar uit. De officiële heropening staat nu gepland voor 25 mei 2010. Die dag wordt ook gevierd dat Argentinië tweehonderd jaar onafhankelijk is.

Vorig artikel

Villazóns Nemorino is één groot feest

Volgend artikel

Matinee bouwt belcantofeestje voor Miricioiù

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.