BinnenkortNieuws

Lilian Farahani zingt over sterke vrouwen

Sopraan Lilian Farahani en pianist Maurice Lammerts van Bueren geven op vrijdag 12 maart een recital over sterke vrouwen in de serie Jonge Nederlanders van het Concertgebouw in Amsterdam. Corina van Eijk regisseert het optreden.

Lilian Farahani. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Een gebruikelijke liedrecital zal het niet worden. Voor het optreden van Lilian Farahani en Maurice Lammerts van Bueren is een volledig artistiek team verzameld, met naast Corina van Eijk (regie, bekend van Opera Spanga) ook Joske Commandeur (videoanimaties), Henk Post (licht), Yannick Verweij (technische ondersteuning) en Hella Merkenhof (voorstellingsleiding).

Het programma is geïnspireerd door Farahani’s debuut-cd Woman uit 2019, gewijd aan liedrepertoire van de Amerikaanse componist Jake Heggie. Tijdens het recital in Amsterdam klinkt diens cyclus Eve-Song, gebaseerd op het scheppingsverhaal uit de Bijbel, maar ‘met een Eva die veel minder naïef is dan het Bijbelverhaal doet vermoeden’, aldus het Concertgebouw.

Rondom de cyclus hebben Farahani en Lammerts van Bueren ander repertoire over sterke vrouwen gezocht, zoals de Drei Lieder der Ophelia van Richard Strauss en Shéhérazade van Ravel. Ook Astor Piazzolla komt aan bod.

Het recital maakt deel uit van de serie Jonge Nederlanders van het Concertgebouw, ‘een springplank voor de grootste talenten uit eigen land’. Het recital begint om 20.15 uur en vindt plaats in de Kleine Zaal.

Info

www.concertgebouw.nl

Meer lezen

Interview met Lilian Farahani, Maurice Lammerts van Bueren én Jake Heggie rond de cd Woman (november 2018)

Portret Lilian Farahani (december 2015)

Kijken en luisteren

Vorig artikel

Restant tournee Orphée geannuleerd

Volgend artikel

Geslaagde Ariadne uit de Metropolitan Opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.