Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Fabio Luisi wordt vaste gastdirigent bij Met

New York29 april 2010 1 reactie

Fabio Luisi is aangesteld als de vaste dirigent van de Metropolitan Opera in New York. Dat maakte het operahuis dinsdag bekend. Luisi is de tweede dirigent in de historie van de Met die deze positie krijgt.

Luisi in actie bij de Met (foto: Ken Howard/Metropolitan Opera).

,,Geweldig dat Fabio Luisi bereid is bij ons te komen als vaste gastdirigent”, reageert James Levine, de muzikaal directeur van het operahuis, die de afgelopen tijd diverse producties moest missen vanwege medische problemen. ,,Hij heeft al een mooie relatie met ons orkest en koor opgebouwd en heeft een buitengewoon enthousiasme en toewijding laten zien bij een heel breed repertoire. Ik zie ernaaruit om samen met hem te gaan werken.”

Luisi debuteerde in 2005 bij de Met en dirigeerde dit seizoen al vier producties: Elektra, Le nozze di Figaro, Hänsel und Gretel en Tosca. Hij zal in mei ook Lulu gaan leiden (een productie die Levine oorspronkelijk onder zijn hoede zou nemen).

Volgens Met-directeur Peter Gelb is het gastdirigentschap van Luisi niet meer dan een logisch besluit. ,,In feite had hij zijn taak al op zich genomen, door briljant te dirigeren bij vier verschillende opera’s dit seizoen. We maken het nu alleen formeel met een titel.”

Luisi is de tweede vaste gastdirigent in de historie van de Met. Eerder vervulde Valery Gergiev die positie, van 1998 tot 2008.

door

1 reactie »

  • Kevin zei:

    After the threw him out in Dresden? Interesting career move. And good management, I’d say.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.