Nieuws

Jubileum Opera Nijetrijne nu al uitverkocht

De jubileumproductie van Opera Nijetrijne is nu al uitverkocht. Dat bericht de Leeuwarder Courant. Nijetrijne speelt dit jaar Figaro!, een bewerking van stukken van Paisiello en Mozart.

Opera Nijetrijne produceert iedere zomer een komische opera in het natuurgebied De Rottige Meenthe. Dit jaar viert het gezelschap haar tienjarig jubileum.

De productie die daarvoor gemaakt is, Figaro!, is nu al uitverkocht, hoewel de zeven voorstellingen pas in de tweede helft van augustus plaatsvinden.

Figaro! is gebaseerd op het beroemde werk van Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais. Nijetrijne heeft zijn verhaal bewerkt tot een opera in twee aktes met muziek uit Paisiello’s Il Barbiere di Siviglia en Mozarts Le nozze di Figaro en een Nederlandse tekst van Alice Zwolschen.

Aan Figaro! werken solisten mee als Wiebe-Pier Cnossen, Pieter Hendriks en Wendy Roobol. De muzikale leiding is in handen van Vaughan Schlepp en de regie komt van Arne Sybren Postma.

Zie voor meer informatie de website van Opera Nijetrijne.

Vorig artikel

Bioscoopuitzendingen Met breken record

Volgend artikel

Joyce DiDonato is niet te stoppen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.