Home » Nieuws

Zeven nieuwe titels bij Arthaus en C Major

19 mei 2010 Geen reacties

De labels Arthaus Musik en C Major hebben vandaag zeven operatitels uitgebracht. Daaronder recente producties van Dialogues des Carmelites, Così fan tutte en Aida en oudere producties van onder meer Fedora en Werther.

Op zowel dvd als Blu-Ray heeft Arthaus een productie van Dialogues des Carmelites uitgegeven. Het gaat om een enscenering die Nikolaus Lehnhoff in 2008 maakte voor het operahuis van Hamburg. De solisten zijn onder andere Wolfgang Schöne en Anne Schwanewilms. Op de bok staat Simone Young.

Uit Zürich komt een productie van Così fan tutte uit 2009 (op Blu-Ray en dvd). De sterke cast bestaat uit Malin Hartelius (Fiordiligi), Anna Bonitatibus (Dorabella), Martina Janková (Despina), Javier Camarena (Ferrando), Ruben Drole (Guglielmo) en Oliver Wildmer (Don Alfonso). De regie is van Sven-Eric Bechtolf.

Eveneens recent is de productie van Aida van de Bregenzer Festspiele 2009. C Major heeft deze titel op Blu-Ray uitgebracht. Carlo Rizzi dirigeert, Graham Vick regisseert en er wordt gezongen door onder andere Tatiana Serjan (Aida), Tigran Martirossian (Ramfis) en Iano Tamar (Amneris).

Arthaus heeft drie wat oudere producties uitgebracht. Op Blu-Ray Don Pasquale van het Ravenna Festival 2006 (onder leiding van Riccardo Muti) en op dvd Der Rosenkavalier van de Salzburger Festspiele 2004 (met o.a. Angelika Kirchschlager, Miah Persson en Adrianne Pieczonka) en Fedora van Giordano, van de Scala in 1993 (met Plácido Domingo en Mirella Freni).

C Major heeft verder een Weense productie van Werther uit 2005 op de markt gebracht (met Marcelo Álvarez als Werther en Elina Garanca als Charlotte) en presenteert een dvd van het recital dat Leo Nucci gaf ter gelegenheid van zijn dertigjarig jubileum bij de Scala in Milaan.

Zie voor meer informatie de website van C&S Entertaiment of de etalage van nieuwe uitgaven van Arthaus Musik, TDK en C Major op de homepage van Place de l’Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.