Buitenlands nieuwsNieuws

Kiri Te Kanawa haalt uit naar tv-shows

Kiri Te Kanawa heeft zich tegenover Radio Times zeer negatief uitgelaten over tv-shows als de The X Factor en Britain’s Got Talent. Susan Boyle vindt ze een ééndagsvlieg, Simon Cowells The X Factor kan ze niet verdragen.

De beroemde sopraan Kiri Te Kanawa is net een competitie begonnen op de Britse Radio2 om nieuw operatalent te vinden. In gesprek met Radio Times werd haar naar soortgelijke shows – zoals Britain’s Got Talent en The X Factor – gevraagd.

,,Je beledigt me door dit ter sprake te brengen”, zou ze hebben gezegd. ,,Hier ben ik niet in geïnteresseerd. Mijn competitie heeft niets van doen met The X Factor, dat kan ik niet verdragen. Het wordt opgeklopt voor één avond en dan is het voorbij.”

De sopraan deed Susan Boyle – één van de grote sterren van Britain’s Got Talent – af als een ééndagsvlieg. Verder gaf ze ook populaire zangers als Andrea Bocelli en Katherine Jenkins een veeg uit de pan. ,,We zouden over serieuze klassieke zangers moeten praten als je bij het onderwerp wil blijven.”

Vorig artikel

Zeven nieuwe titels bij Arthaus en C Major

Volgend artikel

Tien dagen passie in Rotterdam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.