Nieuws

Trailers: Nieuwe operatitels op dvd

De labels Hardy Classics, EPC en C Major hebben vandaag de nodige operatitels op dvd en Blu-Ray uitgebracht op de Nederlandse markt. Onder de uitgaven gloednieuwe uitvoeringen van Arabella, La bohème, La traviata en Iolanta en de start van een ambitieus Verdi-project op C Major.

Hardy Classics brengt één titel uit vandaag: een productie van Un Giorno di Regno uit Parma. In de cast onder andere Anna Caterina Antonacci en Bruno Pratico. Op de bok Maurizio Benini. De regie komt van Pier Luigi Pizzi.

Hieronder een fragment met Antonacci:

EPC brengt veel nieuwe producties uit. Bijvoorbeeld Richard Strauss’ Arabella, in een productie van de Wiener Staatsoper die eerder dit jaar opgenomen werd. In de cast onder andere Emily Magee (titelrol), Genia Kühmeier (Zdenka) en Michael Schade (Matteo). Franz Welser-Möst dirigeert en Sven-Eric Bechtolf regisseert.

Hieronder een fragment:

Uit Oslo brengt EPC een productie van La Bohème, ook dit jaar opgenomen. De regie is van Stefan Herheim, die vorig jaar Jevgeni Onjegin in Amsterdam ensceneerde. Diego Torre en Marita Solberg zingen de hoofdrollen van Rodolfo en Mimi.

Hieronder een fragment:

EPC gaf al vele titels van Opera Australia uit en voegt daar nu La traviata aan toe, in een bijzondere uitvoering. De opera van Verdi werd uitgevoerd op een podium in de haven van Sydney. Francesca Zambello tekende voor de grootschalige regie. Emma Matthews zong Violetta en Gianluca Terranova was Alfredo.

Hieronder enkele hoogtepunten uit de productie:

Bijzonder is ook C(H)oeurs, een nieuwe productie uit Madrid. Het is een muzikaal drama en ballet, gemaakt op (koor)muziek van Wagner en Verdi. Zie hieronder de trailer:

Interessant vanwege de actualiteit is een productie van Iolanta uit Madrid (Anna Netrebko zingt Iolanta op 8 november in het Concertgebouw). De opera van Tsjaikovski werd samen met Perséphone van Stravinsky gebracht, in een regie van Peter Sellars.

Hieronder de trailer:

C Major trapt vandaag een groot Verdi-project af. Het label zal de komende maanden alle 26 opera’s van Verdi op dvd uitbrengen. De serie wordt gestart met uitgaven van Oberto, Un Giorno di Regno (een andere uitgave dan Hardy Classics, maar wel dezelfde productie van Pier Luigi Pizzi) en Nabucco.

Hieronder de trailers:

Zie voor meer informatie over de uitgaven van Hardy, EPC, C Major en ook Arthaus Musik de website van distributeur C&S Entertainment en de etalage van nieuwe uitgaven op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Martin Wright voelt zich thuis in Chicago

Volgend artikel

Gebroken liefde op muziek van Cavalli

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.