Nieuws

Pierre Audi geeft masterclass regie

Het Kameroperahuis organiseert in oktober voor het eerst een masterclass regie. De masterclass wordt gegeven door Pierre Audi, artistiek directeur van De Nederlandse Opera en het Holland Festival.

Eén van de doelen van het in Zwolle gevestigde Kameroperahuis is het ondersteunen van jonge operamakers. In een zogenoemde ‘werkplaats’ krijgt jong talent de kans om ervaring op te doen.

In het kader van die activiteiten organiseert het Kameroperahuis in oktober voor het eerst een masterclass, speciaal voor regisseurs. Zes operaregisseurs worden ‘bijgespijkerd door een meester in het vak’, aldus de organisatie.

Die meester is Pierre Audi, artistiek directeur van De Nederlandse Opera en het Holland Festival. Hij zal met de ‘uitverkorenen’ twee duetten doornemen.

De masterclass vindt plaats op 2 en 9 oktober. Op 9 oktober is er een publiekspresentatie in Theater Odeon in Zwolle. De inschrijving is open tot 18 juli. Inschrijven kan via info@kameroperahuis.nl.

Vorig artikel

Py maakt stijlvol debuut met Curlew River

Volgend artikel

Rossini’s eerste in een onherkenbare regie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.