Buitenlands nieuwsNieuws

Tenor Rendall klaagt Deense opera aan

David Rendall eist 250.000 pond schadevergoeding van de Koninklijke Deense Opera. De Britse tenor liep ernstig lichamelijk letsel op tijdens een productie van het operahuis in 2005, waardoor zijn carrière zo goed als over was. Dat bericht de Daily Telegraph.

David Rendall (foto: Intermusica).

David Rendall zong in april 2005 in een productie van Aida in Kopenhagen. Tijdens één van de voorstellingen stortte het decor boven hem in, waardoor de tenor tegen de grond werd gewerkt en een val maakte van bijna vijf meter. Door het ongeluk moest de zanger zijn knie en heup laten vervangen en moest hij geopereerd worden aan zijn schouder.

Sinds 2008 heeft Rendall niet meer gewerkt. Hij kan nog wel zingen, maar is veel minder mobiel op het toneel, waardoor regisseurs hem weigeren. Hierdoor kwam noodgedwongen een einde aan de carrière van de zanger, een carrière die hem naar de tonelen van onder meer het Royal Opera House en de Metropolitan Opera voerde.

De Deense Opera gaf hem een schadevergoeding, maar Rendall vindt het bedrag veel te laag gezien de grote gevolgen van het ongeval. Hij heeft ondertussen bijvoorbeeld zijn huis te koop moeten zetten in verband met het gebrek aan inkomsten. De zanger eist daarom nu 250.000 pond (zo’n 300.000 euro) als schadevergoeding.

Vorig artikel

‘Wagner voor kinderen’ groot succes

Volgend artikel

Opera Animous speelt Het Sluwe Vosje

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.