Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Tenor Rendall klaagt Deense opera aan

9 augustus 2010 Geen reacties

David Rendall eist 250.000 pond schadevergoeding van de Koninklijke Deense Opera. De Britse tenor liep ernstig lichamelijk letsel op tijdens een productie van het operahuis in 2005, waardoor zijn carrière zo goed als over was. Dat bericht de Daily Telegraph.

David Rendall (foto: Intermusica).

David Rendall zong in april 2005 in een productie van Aida in Kopenhagen. Tijdens één van de voorstellingen stortte het decor boven hem in, waardoor de tenor tegen de grond werd gewerkt en een val maakte van bijna vijf meter. Door het ongeluk moest de zanger zijn knie en heup laten vervangen en moest hij geopereerd worden aan zijn schouder.

Sinds 2008 heeft Rendall niet meer gewerkt. Hij kan nog wel zingen, maar is veel minder mobiel op het toneel, waardoor regisseurs hem weigeren. Hierdoor kwam noodgedwongen een einde aan de carrière van de zanger, een carrière die hem naar de tonelen van onder meer het Royal Opera House en de Metropolitan Opera voerde.

De Deense Opera gaf hem een schadevergoeding, maar Rendall vindt het bedrag veel te laag gezien de grote gevolgen van het ongeval. Hij heeft ondertussen bijvoorbeeld zijn huis te koop moeten zetten in verband met het gebrek aan inkomsten. De zanger eist daarom nu 250.000 pond (zo’n 300.000 euro) als schadevergoeding.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.