Nieuws

Walküre van Reisopera al bijna uitverkocht

De productie van Die Walküre van de Nationale Reisopera is al bijna uitverkocht. Met het tweede deel van Wagners Ring opent het gezelschap eind september haar seizoen. Het succes van deel één (Das Rheingold) heeft de aandacht voor het project klaarblijkelijk vergroot.

De Nationale Reisopera begon in 2009 met een meerjarig project rond Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. In vier jaar tijd worden de vier delen van het magnum opus van de Duitser opgevoerd, waarna in Wagner-jaar 2013 de gehele cyclus te zien zal zijn.

De aftrap met Das Rheingold in september 2009 was erg succesvol. Pers en publiek waren zeer lovend over de productie van Antony McDonald en het muzikale niveau onder Ed Spanjaard.

Het enthousiasme is in een jaar tijd niet bekoeld, zo blijkt uit de kaartverkoop voor Die Walküre. De zes voorstellingen in de Stadsschouwburg Enschede zijn al bijna uitverkocht.

Die Walküre gaat op 26 september in première. Antony McDonald vervolgt zijn regie en Ed Spanjaard staat wederom op de bok. In de cast bevinden zich zangers als Kelly God, Judit Németh en Harry Peeters.

Bezoekers van Die Walküre hebben de mogelijkheid om een filmvoorstelling van Das Rheingold te bekijken, speciaal gemaakt door Certo Productions. Ook voor die vertoningen zijn bijna alle kaarten vergeven.

Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

Vorig artikel

De wereld in 40 operahuizen: Kopenhagen

Volgend artikel

NPS pleit voor Nederlandse klassieke muziek

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.