Buitenlands nieuwsNieuws

Amerika in de ban van 10-jarig zangeresje

Amerika is momenteel in de ban van een 10-jarige ‘operazangeres’, Jackie Evancho. Het meisje ontlokte wild enthousiaste reacties in de populaire tv-show America’s Got Talent met de aria ‘O mio babbino caro’ van Puccini.

Jackie Evancho (tv-beeld van NBC).

Waar de jury van Holland’s Got Talent ongelovige gezichten opzette bij het horen van de 35-jarige operazangeres Angelique van Akkeren, werd de jury van America’s Got Talent overrompeld door de operazang van Jackie Evancho.

Jackie is een tienjarig meisje uit Pittsburgh. Ze begon met zingen na het zien van de musical Phantom of the Opera, twee jaar geleden. Haar talent werd al snel opgemerkt: ze deed aan diverse competities en shows mee en gaf in november 2009 haar eerste album uit, Prelude to a Dream. In december 2010 zal ze als jongste artiest ooit in Carnegie Hall zingen.

Via Youtube deed ze onlangs auditie voor de razend populaire tv-show America’s Got Talent. Haar filmpje kreeg de meeste stemmen, waardoor ze op 11 augustus mocht optreden in de kwartfinale van de show. Ze zong ‘O mio babbino caro’ uit Puccini’s Gianni Schicchi in een uitzending die door meer dan 10 miljoen mensen werd bekeken. Uiteraard bereikte het zangeresje de halve finale.

Het optreden van Jackie werd inmiddels door miljoenen mensen bekeken op Youtube en haar succes drong door tot media in vele landen. Hieronder zowel haar auditiefilmpje als een filmpje van haar optreden in de kwartfinale.

Vorig artikel

Nieuwe opera is ook opera

Volgend artikel

Leontyne Price in 15 quotes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Basia Jaworski
    19 augustus 2010 at 15:25
  2. Steven Surdèl
    19 augustus 2010 at 18:51

    Ik wens dit meisje het allerbeste, maar wat een vreselijke glitter- en klapveecultuur. En ook ik meen serieus twee verschillende stemmen te hebben gehoord.