Nieuws

Veel Oostenrijkse producties bij C Major

C Major en Arthaus Musik hebben vandaag (17/8) weer een lading nieuwe operatitels op de Nederlandse markt uitgebracht. C Major presenteert drie Oostenrijkse producties uit 2009, Arthaus brengt onder meer een jubileumsboxje van Mirella Freni uit.

C Major heeft goed opgelet, vorig jaar in Oostenrijk. Alle nieuwe opnamen die het label vandaag uitbrengt, komen daar vandaan.

Uit Salzburg komt een opname van het openingsconcert van de Salzburger Festspiele 2009, waarin de Wiener Philharmoniker onder leiding van Nikolaus Harnoncourt te bewonderen is. Ze spelen werken van Schubert en Josef Strauss.

Uit Bregenz komt een festivalproductie van King Roger van Szymanowski. De regie is van David Pountney, de muzikale leiding is in handen van Sir Mark Elder en de solisten zijn onder andere Scott Hendricks, Olga Pasichnyk en John Graham-Hall. De opera is ook op Blu-Ray verschenen: de eerste Blu-Ray-versie van King Roger.

Uit Wenen komt tot slot een geënsceneerde versie van Händels Messiah (regie: Claus Guth). De wereldberoemde muziek wordt gespeeld door het Ensemble Matheus, geleid door Jean-Christophe Spinosi.

Arthaus Musik pronkt met een hele reeks dvd’s van concerten van de Berliner Philharmoniker, zoals concerten in Versailles, St. Petersburg, op de Berlijnse Waldbühne en in Florence.

Op operagebied is er een Blu-Ray-versie uitgebracht van Verdi’s Simon Boccanegra, een productie van het Teatro Comunale di Bologna uit 2007. De titelrol wordt gezongen door Roberto Frontali, dirigent is Michele Mariotti.

Interessant is ook een boxje met drie dvd’s van Mirella Freni, in het kader van haar 75e verjaardag en de 55e verjaardag van haar debuut. In de box zitten opnamen van La Bohème (met Pavarotti) en Fedora (met Domingo), evenals de documentaire A New Portrait of Mirella Freni.

Zie voor meer informatie over de uitgaven van Arthaus Musik en C Major de website van C&S Entertainment of kijk in de ‘etalage’ van nieuwe uitgaven van de labels op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Vier monden in het Amstel Hotel

Volgend artikel

Met verkoopt recordaantal kaarten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.