Nieuws

Stenz wordt chef Radio Filharmonisch Orkest

Markus Stenz wordt de nieuwe chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Hij volgt Jaap van Zweden op. Dat maakte het orkest vorige week bekend. Stenz gaat vanaf seizoen 2012/2013 aan de slag.

Markus Stenz (foto: Catrin Moritz).

Stenz zal op donderdag 26 augustus in het Muziekcentrum van de Omroep een driejarig contract tekenen bij het orkest. Het contract bevat een optie voor een verlenging van nog eens drie jaar.

De Duitse dirigent staat bekend vanwege zijn vertolkingen van eigentijds symfonisch en muziekdramatisch repertoire. Zo is hij een belangrijke pleitbezorger van de muziek van Hans Werner Henze. Verder is hij ook bedreven in de klassieke en romantische periode en leidt hij regelmatig opera’s.

Stenz stond voor het eerst voor het Radio Filharmonisch Orkest in 2002. Dit seizoen zal hij het orkest, samen met het Groot Omroepkoor, leiden tijdens de Nederlandse première van Walter Braunfels’ Te Deum.

Zijn voorganger Jaap van Zweden blijft aan het orkest verbonden als honorair gastdirigent.

Vorig artikel

Schumann-liefde aan de Keizersgracht

Volgend artikel

België verrijkt met nieuwe muziekwebsite

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.