Buitenlands nieuwsNieuws

Hollandse producent koopt Carmen-arena

Een Hollandse producent heeft de Spaanse arena waarin de Oper Schenkenberg deze zomer de opera Carmen opvoerde overgekocht. Daarmee is de kans groot dat de Carmen-productie volgend jaar zomer in Nederland te zien zal zijn. Dat bericht DRS.

De arena in Schinznach-Dorf (foto: Ingo Höhn / Oper Schenkenberg).

De Oper Schenkenberg voerde deze zomer in het Zwitserse dorpje Schinznach-Dorf negenmaal Bizets beroemde opera Carmen op. Het unieke aan de productie was het decor: een Spaanse arena, naar het model van de arena in Sevilla, waar maar liefst 1500 mensen in pasten. De arena was ontworpen door de Nederlander Karel Spanhak. In de cast zong verder de Nederlandse bariton Nico Wouterse.

Radiostation DRS bericht nu dat een Hollandse producent – de naam is niet bekend – het decor voor een symbolisch bedrag heeft overgekocht. Dat bespaart de Oper Schenkenberg zo’n 60.000 à 70.000 frank, geld dat nodig was om het decor af te breken en op te slaan. Die klus neemt de producent voor zijn rekening.

Naar verluidt wordt de arena ergens in Polen opgeslagen. Volgend jaar zomer zou de productie dan hernomen kunnen worden. Niet alleen in Nederland, maar wellicht ook in Zuid-Frankrijk en Spanje.

De Oper Schenkenberg liet al weten dat het bereid is ook de kostuums, het regieconcept en de zangers beschikbaar te stellen voor eventuele reprises.

Vorig artikel

De wereld in 40 operahuizen: Vilnius

Volgend artikel

Gerhaher zingt de zomer ten einde

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.