Nieuws

Tenor Martin in finale Holland’s Got Talent

Na Angelique van Akkeren heeft nu ook bakker/tenor Martin Hurkens de finale van Holland’s Got Talent bereikt. Hij werd in de vierde en laatste halve finale-show gisteravond rechtstreeks naar de finale gestemd door de kijkers.

De Zuid-Limburger Martin Hurkens was bakker van beroep, is nu bijna twee jaar werkloos en werd door zijn dochters, die hem ‘Paparotti’ noemen, naar de audities van Holland’s Got Talent gestuurd. Holland’s Got Talent is een talentenshow op RTL 4.

Na de auditieronde kreeg Hurkens de bijnaam ‘de Nederlandse Paul Potts’. Die status maakte hij gisteravond in de halve finale waar. De kijkers stemden hem rechtstreeks naar de finale. Daar zal hij het onder meer moeten opnemen tegen de al eerder geplaatste sopraan Angelique van Akkeren.

Hieronder het filmpje van zijn auditie, waarin hij ‘Nessum Dorma’ uit Turandot van Puccini zingt.

Vorig artikel

Kaufmanns Lohengrin: cliché tot en met

Volgend artikel

Matinee opent met hysterische horroropera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

6Reacties

 1. Anna K.
  4 september 2010 at 12:10

  Opera wordt HOT!
  YES!

 2. Rhea
  4 september 2010 at 13:35

  Mijn buurtjes vertelden erover. Ze houden niet van opera, maar dit vonden ze heel bijzonder. Heerlijk toch?!

 3. Liefhebber van Muziek
  4 september 2010 at 15:24

  HOOP NIET DAT DE NEDERLANDSE BELLERS IN DE FINALE STRAKS DE WINNAAR GAAN KIEZEN UIT MEDELEIDEN EN OMDAT Martin Hurkens WERKLOOS IS, MAAR OP KWALITEIT. DAN GRAAG OP ANGELIQUE VANACKEREN of ANGELIQUE VAN AKKEREN STEMMEN EN HEEFT VEEL MEER KWALITEITEN EN EEN GROTER STEMBEREIK. EEN ECHTE STER EN EEN AANWINST VOOR NEDERLAND. OOK MOET ER MAAR EENS EEN FRISSE OPERA WIND GAAN WAAIEN DOOR NEDERLAND, AL DIE MANNENKOPPEN UIT HET VERLEDEN IS NU WEL ERG ACHTERHAALD EN OUDBOLLIG GEWORDEN. GEEN BAKKER MEER EN OOK DEZE WERKLOZE BAKKER NIET!

 4. muziekje
  6 september 2010 at 13:08

  Luister eens naar het origineel.
  Uitspraak is echt slecht en hij zingt iedere keer net onder de noot.
  Een zielig verhaal maakt nog geen ster, daar heb je andere programma’s voor. Vind dit zo jammer.

 5. 6 september 2010 at 15:27

  Vond deze man absoluut niet zo mooi zingen als mevr. Van Akkeren. Wat mij betreft geen verdiende finaleplek.

 6. Claudia
  11 september 2010 at 20:20

  Ik gun iedereen zijn succes story en zo ook Martin! De vertolking vond ik mooi en veel beter als de vorige keer. De uitspraak mag dan nog iets aan geschaaft worden maar mij persoonlijk raakte het. Maar ook de kandidaat Angelique vond ik dat ze het mooi zong. Dat het juist niet perfect was gaf juist zijn charme, dit betekent dat het alleen nog beter kan worden. En niet zo negatief allemaal hoor!