AchtergrondNieuws

Filmpjes: Alle IVC-finalisten in beeld

De jury van het Internationaal Vocalisten Concours stemde afgelopen dinsdag acht zangers naar de finale, die dit weekend zal plaatsvinden. Als voorproefje een filmpje van iedere finalist, opgenomen tijdens de kwartfinales.

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) is sinds vorige week gaande in Den Bosch. Afgelopen weekend vonden de kwartfinales plaats, dinsdag was het tijd voor de halve finale. De achtkoppige jury selecteerde uiteindelijk acht zangers die zaterdag in de pianofinale en zondag in de orkestfinale mogen zingen, in de hoop met één of meerdere van de prijzen huiswaarts te keren.

Hans Hijmering van het IVC maakte tijdens de kwartfinales opnames van alle deelnemers. Hieronder fragmenten van de optredens van de acht finalisten, in alfabetische volgorde.

Sopraan Claudia Boyle (1983), Ierland:

 

Sopraan Miriam Deanesse Clark (1980), Duitsland:

Tenor Seil Kim (1977), Korea:

Sopraan Jeanine De Bique (1981), Trinidad:

Bariton Oleksandr Pushniak (1983), Oekraïne:

Sopraan Daniela Köhler (1979), Duitsland:

Sopraan Yun-Jeong Lee (1980), Korea (extreem hoog aan het eind):

Mezzosopraan Rosanne van Sandwijk (1983), Nederland:

Vorig artikel

€2,50 kennismakingskorting bij Club Opera

Volgend artikel

Una Voce Particolare lanceert nieuwe serie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Nandoe
    23 september 2010 at 08:50

    Schitterende stemmen, deze ontroeren me meer dan de stemmen in Holland’s Got Talent (HGT), alhoewel de mensen in HGT ook wel met veel bezieling zingen, wat ook tot ontroering leidt.