Nieuws

Una Voce Particolare lanceert nieuwe serie

Afgelopen zaterdag begon het NCRV-programma Una Voce Particolare aan een nieuwe serie. Er zijn zeven afleveringen en 35 deelnemers. In iedere aflevering staat een bepaalde opera of musical centraal, waar de kandidaten aria’s en songs uit zingen.

Una Voce Particolare is alweer bezig aan haar elfde seizoen. Onder leiding van bariton Ernst Daniël Smid is het programma uitgegroeid tot een gewaardeerde, graag geziene zangcompetitie.

Presentator en bariton Ernst Daniël Smid (foto: NCRV).

Het nieuwe seizoen behandelt in zeven afleveringen zeven opera’s en musicals. Afgelopen zaterdag werd gestart met Il barbiere di Siviglia. De vijf deelnemers van die eerste uitzending zongen allen aria’s uit het werk van Rossini.

De komende zaterdagen volgen Die Zauberflöte, Les Misérables, Un ballo in maschera, Le nozze di Figaro, My Fair Lady en La Bohème (waarin onder andere Angelique van Akkeren, bekend van Holland’s Got Talent, zal optreden).

De jury bestaat uit sopraan Charlotte Margiono, musical- en operaregisseur Jeroen Lopes Cardozo en musicalexpert Hans van Willigenburg. Zij kiezen iedere aflevering één zanger uit die op zaterdag 6 november in ‘Il Grande Finale’ mag optreden.

Zie voor meer informatie en het bekijken van de eerste aflevering de website van Una Voce Particolare.

Vorig artikel

Filmpjes: Alle IVC-finalisten in beeld

Volgend artikel

Tranen van Bach in Dordrecht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.