Home » Nieuws

Hilgersum wint Una Voce Particolare 2010

7 november 2010 13 reacties

De 24-jarige Maghen Hilgersum heeft Una Voce Particolare 2010 gewonnen. De sopraan zong in de finale ‘Donde lieta usci’ uit Puccini’s La Bohème en liet daarin volgens de jury de meest bijzondere stem van de zeven finalisten horen.

Una Voce Particolare gaf de afgelopen weken 35 zangers de kans de jury te overtuigen dat zij een plekje verdienden in ‘Il Grande Finale’. Iedere aflevering stond er een bepaalde opera of musical centraal, iedere aflevering werd één zanger als winnaar uitgekozen.

Die zeven winnaars namen het zaterdagavond 6 november tegen elkaar op in de finale. Geen enkele stem viel de vierkoppige jury tegen, maar de zangeres ‘met een onwaarschijnlijk inlevingsvermogen en enorme intensiteit’ won: Maghen Hilgersum, een 24-jarige receptioniste uit Den Haag. ,,Een ongekend rijp geluid voor zo’n jonge vrouw”, aldus jurylid Charlotte Margiono.

De finale is terug te zien op de website van Una Voce Particolare. Zie ook de persoonlijke website van Maghen Hilgersum.

door

13 reacties »

 • Rhea zei:

  Hoi beste Maghen,
  Van harte proficiat!
  Dat je nog maar veel harten mag raken met je prachtige stem!!

 • K.van Breugel zei:

  Gefeliciteerd lieve Maghen,
  je hebt een fantastische prestatie geleverd! Brava
  http://www.maghen-hilgersum.nl

 • Joseph zei:

  Met spanning de finale bekeken. Een heel sterke finale. Wij waren direkt weg van Maghen en vonden haar de terechte winnaar. Bravo.

 • Maaike Vos zei:

  Maghen,
  In de loop der jaren ben je zo ontzettend gegroeid gua stemgeluid en performance, je bent een terechte winares. Daar komt nog bij dat je altijd gewoon dezelfde vrolijke maghen blijft. Heel veel succes voor de toekomst. Brava.

 • miranda zei:

  Ik snap dat deze opmerking tussen vrienden en bekenden als misplaatst gezien wordt, maar alle mierzoete brava’s schreeuwen gewoon om een kritische noot. Ik wil mevrouw Hilgersum toch als advies meegeven om vooral gewoon te wórden en beide voetjes op de vloer te houden.

  Als ze nog steeds dezelfde is als vroeger dan houd ik mijn hart vast bij opmerkingen waarbij ze zichzelf vergelijkt met Anna Yuryevna Netrebko en er naar streeft haar status te bereiken. Wat ambitie is nooit verkeerd, maar er moet wel wat realiteitszin in zitten. Netrebko was op haar 23e al een diva op internationaal podium en vergelijk Netrebko’s interpretatie van Lyudmila in Roeslan en Ljoedmila van Michail Glinka (op haar 24e) voor de volledigheid eens met Hilgersums vertolking van Donde lieta usci. Een lokale heldin vergelijken met een wereldster zou natuurlijk flauw zijn, maar als ze de vergelijking zelf maakt heb ik alle vrijheid om daar mijn mening over te geven.

  Una Voce Particolare winnen is net zo leuk als dat het nietszeggend is. Erg leuk en erg nietszeggend. Una Voce Particolare is nog voor niemand een opstap geweest naar het serieuze werk (laat staan een inkomen verdienen met zingen alleen). Waarom zou dit anders zijn voor Hilgersum?

 • Maghen zei:

  Ha Miranda,

  Ik vraag me erg af waar ik je van ken?

  Als je contact met me wil nodig ik je uit om mijn website even te bekijken: http://www.maghen-hilgersum.nl

  Even in verdediging voor mezelf, ik hóóp ooit zo groot te worden als Anna. 🙂

  Groetje Maghen

 • Aida van de Brake zei:

  hoe zeer ik ook houd van kritische noten, hier moet me even van het hart, dat ik “mevrouw” miranda wel erg negatief vind. waarom zou het voor maghen of welke andere deelnemer dan ook perse hetzelfde moeten verlopen als vroegere uvp finalisten? ik bedoel, eens moet de eerste keer zijn, toch? sowieso is dit bij mijn weten het eerste uvp seizoen waarin er een heuse rol als hoofdprijs wordt aangeboden. generaliseren zuigt gewoon big time, om maar weer eens een mooie oer-hollandse uitdrukking te gebruiken.

 • Aida van de Brake zei:

  en als deze mevrouw miranda voluit miranda van kralingen heet, had ik het, met alle respect voor de zangeres van kralingen, wel zo netjes gevonden dat zij haar kritiek niet incognito had gespuid.

 • Aida van de Brake zei:

  en mocht deze mevrouw miranda niet van kralingen heten, zou ik het evengoed wel zo netjes vinden als zij niet de mogelijkheid open liet dat de hier associatie wordt gelegd naar voormalig una voce jurylid van kralingen (ook bekend van het huwelijk van alexander en maxima en tegenwoordig artistiek leider van opera zuid).

 • Aida van de Brake zei:

  * dat hier de associatie…

 • Henny van der Graaf zei:

  Hallo Aida,

  Puur toevallig kwam de teksten tegen”Aida wint Una Voce Particulare”
  Is dat niet iet wat misleidend?????

 • Aida van de Brake zei:

  hey henny!

  ik weet niet waar je op doelt. ik heb gegoogled op die tekst, maar dan krijg ik als eerste hit ‘hilgersum wint…’ en die tekst ‘aida wint…’ wordt niet gevonden in google. sowieso zou die tekst niet van mij afkomstig kunnen zijn, want ik schrijf altijd keurig ‘particolare’, met een o en niet met een u.

  nee, sorry, echt geen idee waar je dat hebt gevonden. de amsterdamse site deweekkrant.nl heeft zelfs een apart artikel gepubliceerd: aida wint show niet! :-/

  groetjes, aida.

 • Aida van de Brake zei:

  het enige wat ik nu heb kunnen vinden is “Aida van de Brake op Hilgersum wint Una Voce…” jij staat er nu ook bij: “Henny van der Graaf op Hilgersum wint Una Voce…” iedereen die hier recent iets heeft geschreven, staat erbij (zie hieronder: recente reacties)

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.