Nieuws

Claudia Heuel door in Una Voce Particolare

Claudia Heuel heeft de vijfde aflevering van Una Voce Particolare gewonnen. De aflevering stond in het teken van Mozarts bekende opera Le nozze di Figaro. De Duitse zong Cherubino’s aria ‘Voi che sapete’ en verdiende daarmee een plek in de grote finale.

Het NCRV-programma Una Voce Particolare ging op 18 september van start. In zeven afleveringen zullen telkens vijf zangers de kans krijgen zich te plaatsen voor de grote finale op 6 november. Iedere aflevering staat in het teken van een bepaalde opera of musical.

Zaterdag 16 oktober draaide het programma rond de opera Le nozze di Figaro van Wolfgang Amadeus Mozart. Claudia Heuel uit Olpe Biggesee (Duitsland), in het dagelijks leven muzieklerares in een kindertehuis, zong Cherubino’s aria ‘Voi che sapete’.

De jury was van alle vijf de stemmen onder de indruk, maar verkoos Heuels stem uiteindelijk als ‘una voce particolare’, waardoor de Duitse op 6 november in de grote finale mag zingen.

De volgende aflevering van Una Voce Particolare is op zaterdag 23 oktober. Dan staat de musical My Fair Lady centraal.

Zie voor meer informatie de website van Una Voce Particolare.

Vorig artikel

Veel moderndoenerij in mooi gezongen Lucia

Volgend artikel

Carmen, Zauberflöte en meer in Vondelkerk

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.