Nieuws

Una Voce Particolare van de buis

Na bijna vijftien jaar verdwijnt Una Voce Particolare van de buis. Dat bericht Blog.nl. De NCRV heeft besloten het programma te schrappen vanwege de op hande zijnde bezuinigingen en de scherpere profilering van de omroep.

Een woordvoerder van de NCRV vertelt tegenover Blog.nl dat Una Voce Particolare niet meer geheel aansloot bij de doelen van de omroep en dat er geen ruimte meer was op Nederland 2. Verder is het een dure productie, wat met bezuinigingen voor de deur ook meetelt.

Bijna vijftien jaar lang was Una Voce Particolare op tv te zien. In het programma werd gezocht naar bijzondere stemmen onder amateurzangers. Het werd gepresenteerd door Ernst Daniël Smid, die aan Blog.nl liet weten het besluit te betreuren.

Vorig artikel

De Domingo-discografie: Rariteiten

Volgend artikel

Waanzinnige waanzin in ‘bios-Lucia’

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

6Reacties

 1. Spen1992
  18 maart 2011 at 19:52

  Jammer! Heb zelf alleen het laatste seizoen gezien en vond het niet heeeeel bijzonder. Maar er is al zo weinig over opera op televisie dus dan is dit toch jammer.

 2. E.D. Huijssen
  26 maart 2011 at 15:36

  stop met al die kranzinnige harde muziek + zingen wedstrijden op TV, wat moeten wij ouderen daar nu mee.Kijk ook hoe de jeugd geniet van echte muziek uit de jaren 50-60. Schandalig dat een programma als una voce particoulare verdwijnt, dit was een uitzending waar we voor thuis bleven.

 3. Joseph
  26 maart 2011 at 19:48

  Heel heel jammer. Ook wij hier in Belgie vinden het jammer dat zo een programma moet verdwijnen. Daar bleven ook wij voor thuis. Hopelijk komt er iets nieuws in die zin.

 4. Christine
  30 maart 2011 at 21:11

  heel erg jammer, als ik NCRV lid was zou ik mijn lidmaatschap
  opzeggen, schandalig, alsof er alleen mensen in Nederland
  wonen die van die hoempa muziek houden, is er eens iets moois
  sluit het niet aan bij de doelen van de omroep, wat zijn die doelen dan wel???

 5. Spen1992
  31 maart 2011 at 00:18

  Goed nieuws misschien: Er komt een klassiek versie van de X-factor.

 6. Christine
  31 maart 2011 at 10:28

  of misschien dat “Max” geinteresseerd is?
  dat zou fantastisch zijn!