Home » Nieuws

Eerste Kamer stemt tegen verhoging btw

Den Haag15 december 2010 Geen reacties

De Eerste Kamer heeft gisteren een motie ingediend om de btw op toegangskaartjes in de podiumkunsten niet te verhogen van 6 naar 19 procent. Dat bericht Viertakt Podium. Het kabinet zegt ‘heel serieus’ naar de motie te gaan kijken.

De verhoging van de btw op kaartjes in de podiumkunsten is één van de omstreden maatregelen die het nieuwe kabinet op cultuurgebied wil nemen. In de Tweede Kamer steunt een meerderheid het plan, maar in de Eerste Kamer blijken de meningen verdeelder te zijn. Gisteren werd door de senatoren een motie ingediend om de btw niet te verhogen.

Het kabinet kan deze motie naast zich neerleggen, maar premier Rutte zei volgens Viertakt Podium toe dat hij de motie ‘heel serieus’ zal bekijken.

Ondertussen debatteerde de Tweede Kamer op maandag over de cultuurbegroting. Het kabinet wilde niet van haar plannen wijken, terwijl de oppositie betoogde dat de plannen veel te ver gaan. Zo werd er een pleidooi gehouden om de cultuurkaart voor voor jongeren (CJP) te behouden.

Staatssecretaris Halbe Zijlstra zei de oppositie toe een poging te wagen om de CJP-pas te behouden, maar op andere fronten was hij ‘onvermurwbaar’.

Lees meer over de bezuinigingen op de nieuwssite van Viertakt Podium en DagjeWeg.NL.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.