AchtergrondBinnenkortGeen categorieInterviews

-

Mezzosopraan Itzel Medecigo zingt de titelrol in een ‘all female’ Otello bij Opera Spanga, in een nieuwe bewerking van Corina van Eijk en Floris van Bergeijk.

Lees meer
AchtergrondFeaturedRedactioneel

-

Subsidies voor de culturele sector zijn bekend gemaakt. Dramatische keuzes, onbegrijpelijk beleid en een sombere toekomst.

Lees meer
BinnenkortFeaturedOperarecensieRecensies

-

De eindejaar productie van de Dutch National Opera Academy is ditmaal Il Ritorno di Ulisse in Patria van Claudio Monteverdi.

Lees meer
AchtergrondBinnenkortFeaturedInterviews

-

Op 26 juni gaat in Amare de opera Il ritorno d’ Ulise en patria van Claudio Monteverdi in première door DNOA. Een gesprek met DNOA directeur Paul McNamara.

Lees meer
FeaturedLiedrecensieRecensiesRedactioneel

-

Zanger Maarten Koninsgberger gaf samen met- en omringd door vele vrienden na een carrière van ruim vijftig jaar zijn afscheidsrecital in het Concertgebouw.

Lees meer
BinnenkortBuitenlandFeaturedGeen categorieOperarecensieRecensies

-

In Brussel ging in La Monnaie/De Munt Puccini’s laatste opera Turandot in premiere. Olga de Kort zag de tweede voorstelling van deze lugubere productie.

Lees meer
BuitenlandFeaturedOperarecensieRecensies

-

Peter Franken reisde naar Bonn om de opera Colombus van Werner Egk te zien. Het was een een zeer succesvolle première in de regie van Jakob Peters-Messers.

Lees meer
FeaturedHeadlineNieuwsRedactioneel

-

De Belgische sopraan Jodie Devos is op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker.

Lees meer
FeaturedRecensies

-

Ter afsluiting van de reeks ‘AvroTros vrijdag concerten’ in Vredenburg was op 14 juni Hector Berlioz’ La Damnation de Faust te horen.

Lees meer
FeaturedOperarecensieRecensies

-

Peter Franken zag in Antwerpen de herneming van Robert Carsens ontroerende Jenufa met Agneta Eichenholz in de titelrol en Natascha Petrinsky als Kosteres.

Lees meer
DELEN

Home