AchtergrondInterviews

Studio Nibelheim: producer Frerik de Jong

Veel klassieke musici en vocalisten kennen Frerik de Jong, opnameproducer en eigenaar van het platenlabel 7 Mountain Records. Zijn naam staat nooit groot op het cd-boekje, maar artiesten werken heel graag met hem samen. Hij motiveert tot de hoogste prestaties en legt die zorgvuldig vast op cd. In Studio Nibelheim vertelt hij over zijn werkwijze.

Wie een cd opneemt, streeft ernaar het beste uit zichzelf te laten horen. Heel vaak wordt opnameproducer Frerik de Jong gevraagd om dat intensieve proces te begeleiden en op te nemen. Hij werkte afgelopen jaar als freelance opnameproducer en als eigenaar van 7 Mountain Records mee aan uitstekend ontvangen cd’s van Jeannette van Schaik, Katharine Dain en Ekaterina Levental. In dit interview vertelt hij over zijn benadering van de muziek, de manier om zangers en musici optimaal te laten presteren en waarom een studio-cd een heel ander product is dan een liveopname.

In 2020 verschenen de cd’s van Jeannette van Schaik en Peter Nilsson, Ekaterina Levental en Frank Peters en Katharine Dain en Sam Armstrong. Frerik de Jong nam ze op voor zijn label 7 Mountain Records en voor andere labels. In de podcast vertellen Ekaterina Levental en Katharine Dain wat zij de kwaliteiten in het werk van Frerik de Jong vinden.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. Abonneren op onze podcasts kan via iTunes of Soundcloud. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts. Studio Nibelheim is ook te vinden op Spotify. Hier vindt u ook de vorige afleveringen van de podcast.

(Foto: Marcus van den Munckhof)

Vorig artikel

Concertgebouw mist half miljoen bezoekers

Volgend artikel

Opera in de media: week 3 van 2021

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.