Binnenkort

Concertgebouw houdt Rusland Festival

De maand februari staat in het Concertgebouw in Amsterdam in het teken van Rusland. Tijdens het zogenoemde Rusland Festival zijn er ruim twintig concerten geprogrammeerd, waaronder optredens van Christianne Stotijn en Robert Holl.

Het Rusland Festival vindt plaats van 1 tot en met 25 februari en wordt samen met onder meer de Hermitage en het Filmmuseum georganiseerd. Alle concerten draaien rond Rusland, ,,een land tussen nostalgie en vooruitgang, tussen wodka en weemoed”, aldus het Concertgebouw.

De programmering bevat onder meer twee optredens van Valery Gergiev met zijn Orkest van het Mariinsky Theater uit St. Petersburg, een programma van journalist Peter d’Hamecourt en pianist Ralph van Raat over de Russische ziel en een concert van de familie Ferschtman (viool, cello en piano).

Vocaal staat er een recital gepland van Christianne Stotijn, begeleid door Julius Drake. Ze zingt liederen van Sjostakovitsj, Tsjaikovski en Rachmaninoff. Ook Robert Holl geeft een concert. Hij voert samen met het ensemble Asko|Schönberg onder leiding van Reinbert de Leeuw liederen van Moessorgski, Voronov en Tarnopolski uit.

Verder treedt het St. Petersburg Kamerkoor op (met uiteraard Russische repertoire) en zingt Shura Lipovsky jiddische liederen uit Rusland. Tot slot bezoekt Elizabeth Watts de Kleine Zaal met een recital met onder andere Prokofjev en Rachmaninof.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Het is niet alles goud wat Strauss schreef

Volgend artikel

Youtube-portret: 100 jaar Rosenkavalier

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.