Home » Binnenkort

Mariinski-solisten zingen Sjostakovitsj’ 14e

Amsterdam3 februari 2011 Geen reacties

Sopraan Olga Sergeyeva en bas Yuri Vorobiev voeren woensdag 9 februari de veertiende symfonie van Sjostakovitsj uit in het Concertgebouw. Het Mariinski Orkest onder leiding Valery Gergiev begeleidt hen. Het orkest speelt verder werken van Tsjaikovski en Prokofjev.

Valery Gergiev (foto: Sasha Gusov / Decca).

Een Russisch orkest met Russische solisten die werken van Russische componisten uitvoeren: het concert van 9 februari past in alle opzichten in het Rusland Festival dat het Concertgebouw afgelopen dinsdag begon.

De befaamde maestro Valery Gergiev komt met zijn Mariinski Orkest naar de Amsterdamse concertzaal om werken van zijn landgenoten te spelen. Op het programma staan de orkestwerken ‘Romeo en Julia’ (een fantasie-ouverture van Tsjaikovski) en een suite uit het ballet Assepoester van Prokofjev.

Verder wordt de veertiende symfonie van Sjostakovitsj opgevoerd. Deze sombere symfonie bestaat uit elf orkestliederen op gedichten van vier schrijvers, die voornamelijk de dood als thema hebben. Sjostakovitsj schreef het werk in 1969.

De liederen worden gezongen door sopraan Olga Sergeyeva en bas Yuri Vorobiev, sinds respectievelijk 2000 en 2009 vaste solisten van het Mariinski Theater. Sergeyeva heeft rollen op haar repertoire staan als Renata in De Vuurengel, Lady Macbeth in Macbeth, Tosca, Aida, Turandot, Brünnhilde en Isolde. Vorobiev zong reeds bekende partijen als Sarastro in Die Zauberflöte en vele kleinere rollen in bekende en minder bekende werken.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.