Binnenkort

Oelze zingt laatromantische liederen

Christiane Oelze geeft dinsdag 8 februari een recital in het Muziekgebouw aan ’t IJ. De Duitse sopraan zingt liederen van Mahler en Strauss, waaronder de ‘Vier letzte Lieder’. Ze wordt begeleid door Eric Schneider.

Christiane Oelze (foto: Natalie Bothur, Köln).

Het concert van Oelze is het vierde in de Serie Grote Zangers van het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en de Stichting Grote Zangers. In het recital staat het laatromantische lied centraal.

Oelze zingt liederen uit Des Knaben Wunderhorn van Gustav Mahler en verscheidene liederen van Richard Strauss, waaronder zeer bekende stukken als ‘Morgen’ en de ‘Vier letzte Lieder’.

Volgens de toelichting bestudeert Oelze al vanf haar studiejaren intensief het liedgenre. Haar motto is ‘een leven voor de klank’. Ze heeft in vele vooraanstaande concertzalen gezongen en heeft daarnaast een opera-cv met optredens op prominente tonelen als die van het Royal Opera House en de Salzburger Festspiele.

Pianist Eric Schneider studeerde net als Oelze in Keulen en begeleidt naast Oelze ook zangers als Matthias Goerne, Christine Schäfer en Stephan Genz.

Het recital van Oelze en Scheider wordt voorafgegaan door een optreden sopraan Martha Bosch en pianist Remon Holsbergen. Zij brengen liederen van Debussy en Schumann.

Het concert begint om 20.15 uur, het voorprogramma om 19.45 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ of van de Stichting Grote Zangers.

Vorig artikel

Holland Opera speelt funky jazzopera

Volgend artikel

Mariinski-solisten zingen Sjostakovitsj' 14e

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.