Home » Binnenkort

Veel Italiaans repertoire in Vondelkerk

Amsterdam4 mei 2009 Geen reacties

Na een week zonder Opera per Tutti (vanwege Koninginnedag) klinken er aanstaande donderdag (7/5) weer aria’s in de Vondelkerk in Amsterdam. Veel uit het negentiende-eeuwse Italiaanse repertoire, aangevuld met componisten als Mozart en Massenet.

Opera per Tutti brengt iedere donderdagavond een groep van vier of vijf solisten bij elkaar om aria’s en andere operafragmenten ten gehore te brengen in de Vondelkerk in Amsterdam. Deze editie opent met een aantal fragmenten uit Die Zauberflöte van Mozart.

Verder staat er veel negentiende-eeuws Italiaans repertoire op het programma, met muziek van Bellini, Donizetti en Verdi. Zij krijgen Frans tegenwicht door een duet van Bizet en twee passages uit Manon van Massenet.

Zoals gebruikelijk neemt artistiek leidster Mylou Mazali de mezzorollen voor haar rekening. De sopraanpartijen zingt de jonge Nicole Fiselier. Fiselier neemt onder meer deel aan het Laurens Bach Collegium en vormt met gitarist Martijn Buijnsters het duo Fiselier-Buijnsters, dat vooral Spaanse muziek zingt/speelt.

De bariton van donderdagavond is Wim Stolp. Stolp was al eerder te gast bij Opera per Tutti en maakte toen een goede indruk op Place de l’Opera. In onze recensie viel toen te lezen: ‘Stolp liet de mensen kennismaken met zijn enorme geluid. Geknipt voor hem was de rol van de toreador uit Carmen, maar ook Rodrigo uit Don Carlo zong hij met verve. Soms leek het alsof zijn borstkas nog na resoneerde als hij zelf al gestopt was met zingen. Wat een inhoud.’

De tenorvertolkingen komen van Frank Engel, die dit seizoen onder meer te horen was in La Traviata bij De Nederlandse Opera, en bij hetzelfde gezelschap nog gaat optreden in Carmen en La Juive (opening van het volgende seizoen).

De Rus Alexander Kouznetsov zal alle fragmenten begeleiden op de piano.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 open. Meer informatie: www.operapertutti.nl.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.