Nieuws

Kaufmann juicht opera in bios toe

Tenor Jonas Kaufmann juicht het toe dat meer bioscopen opera op hun scherm brengen. Ook opera op dvd vindt de toptenor een goede zaak. Hij denkt dat er nieuw publiek mee te winnen is.

Sommige sceptici beweren dat het brengen van opera in bioscopen – zoals de Metropolitan Opera regelmatig doet met haar HD-uitzendingen over heel de wereld – het publiek uit de operahuizen haalt. Het is immers een stuk goedkoper om naar de bioscoop te gaan.

In het Duitse magazine Das Opernglas beweert de Duitser Kaufmann het tegendeel. Door operaproducties op het witte doek te laten zien of op dvd uit te brengen, denkt Kaufmann dat er een nieuw publiek gewonnen kan worden. Vooral omdat toeschouwers ook een indruk krijgen van het spektakel op het toneel – iets dat je bij het luisteren van een cd mist.

Dat voorproefje zou de mensen juist naar het theater moeten leiden, omdat ze eenmaal warmgemaakt wel eens echt een avond opera willen beleven.

Vorig artikel

Veel Italiaans repertoire in Vondelkerk

Volgend artikel

Open huis in het operahuis

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.