Binnenkort

Houtzeel geeft recital in Muziekgebouw

Stephanie Houtzeel geeft zondag 13 maart een recital in het Muziekgebouw aan ’t IJ, als onderdeel van de Serie Grote Zangers. Haar programma staat in het teken van het fin de siècle, met liederen van Wolf, Debussy, Brahms, Carter, Ives en Davidovsky.

Stephanie Houtzeel (foto: Peter Manninger).

De Amerikaanse mezzosopraan Stephanie Houtzeel (geboren in Duitsland) was begin 2010 voor het eerst in het Muziekgebouw aan ’t IJ te horen, toen ze inviel voor Christianne Stotijn. Ze komt nu terug in de Serie Grote Zangers, een recitalreeks die sinds dit seizoen zangers van naam naar het Amsterdamse concerthuis haalt.

Het programma van Houtzeel staat in het teken van het fin de siècle. Ze Cinq poèmes de Baudelaire van Claude Debussy, An American Contemporary Song Set met liederen van Carter, Ives en Davidovsky en selecties liederen van Hugo Wolf (Mörike-Lieder) en Brahms.

Houtzeel wordt begeleid door Andreas Woyke. Het concert wordt voorafgegaan door een voorprogramma van sopraan Lore Binon. Zij zingt onder begeleiding van Cecily Lock liederen van Schumann en Grieg.

Zie voor meer informatie de website van de Stichting Grote Zangers.

Vorig artikel

Kate Royal geeft bijzonder ‘liefdesrecital’

Volgend artikel

Isabel Leonard wint Beverly Sills Award

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.