Home » Binnenkort

Elf bioscopen vertonen Carmen in 3D

28 maart 2011 1 reactie

Elf bioscopen zullen zondag 3 april voor het eerst in Nederland een opera in 3D vertonen. Het gaat om een productie van Carmen van het Royal Opera House uit Londen. De hoofdrollen worden vertolkt door Christine Rice en Bryan Hymel.

Opera in de bioscoop is een bekend en gewild fenomeen in diverse Nederlandse bioscopen. Wolff Cinema Groep voegt daar op 3 april (letterlijk) nog een dimensie aan toe als het Bizets populaire opera Carmen in elf van haar vestigingen uitzendt. In 3D.

Carmen is wellicht de populairste opera ooit. De klassieker van Georges Bizet staat ieder seizoen bij tal van operahuizen op het programma en aria’s als de ‘Habanera’ en het lied van de toreador zijn bij velen bekend.

De productie die voor de 3D-primeur gekozen is, komt van het Royal Opera House uit Londen. De gerenommeerde regisseur Francesca Zambello heeft de opera geënsceneerd, Julian Napier is verantwoordelijk voor de 3D-filmregie. De hoofdrollen worden vertolkt door Christine Rice en Bryan Hymel.

De bioscoopketen belooft een ‘karakteristieke levendige en bruisende toneelproductie’ met ‘een uiterst getalenteerde cast en aangrijpend drama met de energieke en gepassioneerde muziek van Bizet’.

De uitzendingen trekken veel bekijks. In eerste instantie wilden de bioscopen de productie tweemaal uitzenden, nu zijn er al vier voorstellingen gepland. Kijk op de website van Wolff Cinema Groep om te zien in welke steden Carmen uitgezonden wordt.

door

1 reactie »

  • Spen1992 zei:

    Grappig dat dit zo een populaire aria is, ik vind het namelijk helemaal niet zo een boeiende opera. Achja smaken verschillen.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.