Home » Binnenkort

Veel Frans repertoire in Opera per Tutti

13 april 2011 Geen reacties

Opera per Tutti doet de komende week Utrecht, Amsterdam en Den Haag aan met een afwisselend operaconcert. Op het programma staan fragmenten van Gounod, Mozart, Menotti, Bizet, Donizetti en Puccini.

Scène uit een eerdere editie van Opera per Tutti (foto: Eric van der Eijk).

Opera per Tutti geeft regelmatig operaconcerten in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Den Bosch. In de concerten voeren vier zangers onder pianobegeleiding tal van aria’s, duetten en andere operafragmenten op. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali rijgt de fragmenten aaneen met luchtige, toegankelijke praatjes.

De komende tijd doet Opera per Tutti het Spoorwegmuseum in Utrecht (zondag 17 april), de Vondelkerk in Amsterdam (donderdag 21 april) en de Dr Anton Philipszaal in Den Haag (zondag 1 mei) aan met een nieuw programma.

Dat programma bevat fragmenten van zes componisten, met daarbij veel Frans repertoire. Zo zijn er diverse fragmenten uit Gounods Faust te horen (waaronder het bekende ‘Salut, demeure chaste et pure’) en klinken van Bizet stukken uit twee van zijn werken, La Jolie Fille de Perth en Djamileh. Bekend zijn ook ‘Non ti fidar o misera’ uit Mozarts Don Giovanni en ‘Nessun Dorma’ uit Turandot van Puccini.

De cast bestaat uit vier zangers. Julia Westendorp vult de sopraanrollen in, Mylou Mazali zingt zelf de mezzopartijen, Tao Tong vertolkt de tenorrollen en Arman Isleker zingt het baritonrepertoire. Isleker is student van de Dutch National Opera Academy, waar Opera per Tutti mee samenwerkt. De zangers worden begeleid door pianist Jeroen Sarphati.

Zie voor details over het programma en de speeldata de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.