Binnenkort

Cavalleria Rusticana en Pagliacci live in bios

Drie JT-bioscopen zenden dinsdag 19 april live een voorstelling van Cavalleria rusticana en Pagliacci uit. De productie komt uit het Gran Teatre del Liceu in Barcelona. De rollen worden bezet door onder andere Marcello Giordani en Angeles Blancas.

Affiche van de bioscoopproductie.

JT Bioscopen zendt sinds dit seizoen opera’s uit in drie van haar vestigingen (Amersfoort, Heerhugowaard en Nijmegen). Na eerder dit seizoen al eens live een Carmen uit Barcelona te hebben uitgezonden, volgt op 19 april de double bill van Pietro Mascagni’s Cavalleria rusticana en Ruggiero Leoncavallo’s Pagliacci, twee korte opera’s die vaak samen opgevoerd worden.

Cavalleria rusticana en Pagliacci zijn beide op en top veristische opera’s – sterk dramatische opera’s die het leven in al zijn rauwheid neerzetten. In beide verhalen loopt het met de hoofdpersonen slecht af.

Het Liceu brengt de opera’s in een regie van Liliana Cavani en een muzikale directie van Daniele Callegari. De bekende tenor Marcello Giordani zingt in beide opera’s de mannelijke hoofrol, die van Turiddu en Canio/Pagliaccio.

In Cavalleria rusticana staat hij tegenover Ildiko Komlosi als Santuzza, in Pagliacci tegenover Angeles Blancas als Nedda. George Gagnidze zingt verder Tonio en Gabriel Bermúdez vertolkt Silvio.

De uitzending begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van JT Opera.

Vorig artikel

Veel Frans repertoire in Opera per Tutti

Volgend artikel

Vijf nieuwe producties bij Wiener Staatsoper

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.