Binnenkort

Holland Festival brengt Lucretia met topcast

In het kader van het Holland Festival voert het Aldeburgh Festival Ensemble met een cast van topsolisten woensdag 15 juni Benjamin Brittens opera The Rape of Lucretia op. De concertante uitvoering wordt geleid door Olivier Knussen.

Benjamin Britten (1913-1976).

Vorig jaar boekte het Holland Festival veel succes met Brittens Curlew River. Dit jaar is de Engelse componist weer aanwezig, in de vorm van zijn eerste kameropera, The Rape of Lucretia.

The Rape of Lucretia speelt zich of in het jaar 509 voor Christus. Prins Tarquinius wordt betoverd door de schoonheid en kuisheid van Lucretia, de vrouw van generaal Collatinus. Hij probeert haar te verleiden, maar zij weigert, waarop hij haar verkracht. Lucretia voelt zich onherstelbaar besmeurd en pleegt zelfmoord. Generaal Junius grijpt de misdaad aan om de monarchie omver te werpen en een republiek te stichten.

Op uitnodiging van het Holland Festival presenteert het Aldeburgh Festival haar productie van Lucretia op 15 juni in het Muziekgebouw. Het festivalensemble staat onder leiding van Olivier Knussen, een Brits componist en dirigent die nog met Britten gewerkt heeft.

De cast bestaat uit grote namen. Ian Bostridge zingt het Male Chorus, sopraan Susan Gritton het Female Chorus en bariton Peter Coleman-Wright de rol van Tarquinius. De titelrol wordt vertolkt door Angelika Kirchschlager, die onlangs nog een succesvol recital gaf tijdens de Operadagen Rotterdam.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ of de website van het Holland Festival.

Vorig artikel

Herheim debuteert bij DNO met Onjegin

Volgend artikel

‘Fort Rijnauwen nodigt uit tot Purcell’

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.