Binnenkort

Vijfstemmige Opera per Tutti op Hemelvaart

Op Hemelvaart staan er vijf in plaats van de gebruikelijke vier solisten in de Vondelkerk in Amsterdam om aria’s en andere operafragmenten te zingen. Het programma varieert deze keer van Händel tot Saint-Saëns.

Artistiek leidster Mylou Mazali tijdens een eerdere uitvoering (foto: Roos Westhoff).
Artistiek leidster Mylou Mazali tijdens een eerdere uitvoering (foto: Roos Westhoff).

Het kwintet dat donderdag (21/5) het wekelijkse concert in de Vondelkerk zal verzorgen, bestaat uit Iris de Koomen (sopraan), Mylou Mazali (mezzosopraan en tevens artistiek leider), Elmar Gilbertsson (tenor), Sinan Vural (bariton) en Gilad Nezer (bas). De begeleiding komt van Maarten Hillenius op de piano.

Tenor Gilbertsson is afkomstig van de Dutch National Opera Academy (DNOA), een tweejarige masteropleiding voor getalenteerde zangers en zangeressen van het conservatorium. Deze opleiding gaat uit van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Opera per Tutti werkt samen met de opleiding, waardoor er geregeld jong talent in de Vondelkerk te zien is.

Gilbertsson komt uit IJsland , waar hij zijn muzikale studie begon en in 2007 cum laude afrondde. Daarna vertrok hij naar Nederland om bij DNOA verder te studeren.

Samen met de andere solisten zingt hij een programma met onder meer Don Giovanni van Mozart, Samson van Händel, Samson et Dalila van Saint-Saëns, Werther van Massenet, La Sonnambula van Bellini en Rigoletto van Verdi.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur in de Vondelkerk. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Meer informatie: www.operapertutti.nl.

Vorig artikel

Slot Operadagen Rotterdam niet in buitenlucht

Volgend artikel

Operapapegaai ontvoerd in München

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.