Nieuws

Slot Operadagen Rotterdam niet in buitenlucht

Het grote openluchtconcert van de Stanislavsky Opera Company uit Moskou aan de Veerkade in Rotterdam zou geven, is om productionele redenen naar het Nieuwe Luxor Theater verplaatst. Het concert is de afsluiting van Operadagen Rotterdam.

In eerste instantie zou het grote Russische operagezelschap op zondag 31 mei, de laatste dag van het festival, op de Veerkade in Rotterdam Oost- en West-Europese operaklassiekers laten horen. De Veerkade is nu verruild voor het Nieuwe Luxor Theater, omdat de organisatie het openluchtconcert qua productie niet kon bolwerken. Dat bericht het Algemeen Dagblad.

De Stanislavsky Opera Company voert in de week voorafgaand aan de afsluitende zondag eerst driemaal Madama Butterfly uit, in hetzelfde Rotterdamse theater.

Operadagen Rotterdam is een tiendaagse operafestival, dit jaar voor de vierde keer gehouden. Het thema is ‘Confrontations’, en dan met name de confrontatie tussen Oost en West.

Vorig artikel

Audi mogelijk naar Salzburger Festspiele

Volgend artikel

Vijfstemmige Opera per Tutti op Hemelvaart

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.