Binnenkort

Beekman geeft Russisch recital in Dronten

Tenor Marcel Beekman geeft zaterdag 13 augustus een Russisch liedrecital in Dronten, als onderdeel van Travelling in Baroque, een zomerfestival voor historische muziek. Beekman wordt begeleid door Ernst Munneke.

Marcel Beekman (foto: Marco Borggreve).

Travelling in Baroque is een zomerfestival in Flevoland. Dit jaar is het thema Russian Connections. Russische muziek uit de zeventiende tot en met de eenentwintigste eeuw staat centraal.

Op zaterdag 13 augustus heeft het festival een ‘Zomerreis’ geprogrammeerd. Het publiek trekt per fiets of auto langs vier verschillende locaties om vier concerten bij te wonen. Eén van de concerten is het recital van tenor Marcel Beekman met pianist Ernst Munneke.

Het concert van Beekman draait rond Alexander Poesjkin. De tenor zingt liederen van Rachmaninoff en zijn tijdgenoot Nikolai Karlvich Medtner. Ook voert hij Tsaar Peters Schepping van de Nederlandse componist Roderik de Man uit, een compositie voor tenor en tape, gebaseerd op De bronzen ruiter van Poesjkin.

Het recital vindt plaats in de hofzaal van de Warmonderhof, een opleidingscentrum voor biologisch-dynamische landbouw.

Zie voor meer informatie de website van Travelling in Baroque.

Vorig artikel

Componist Henk Alkema overleden

Volgend artikel

Serie Muzen: Maarten Koningsberger

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.