Binnenkort

Holland Opera bewerkt Romeo en Julia

Jeugdoperahuis Holland Opera zet vanaf 2 oktober een bewerking van Shakespeares klassieker Romeo en Julia op het toneel: Romeo & Zeliha, over een Turks meisje en een Nederlandse jongen. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en wordt tot eind maart 2012 in Nederlandse theaters opgevoerd.

Holland Opera voerde in 2004 al eens een bewerking van Romeo en Julia op, toen onder de titel Romeo & Farida. Gezien de moord op Theo van Gogh was het een uiterst actuele productie.

Omdat ‘het onbegrip tussen verschillende culturen’ volgens Holland Opera de afgelopen jaren alleen maar groter is geworden, brengt het jeugdoperahuis vanaf 2 oktober een vernieuwde versie van het liefdesverhaal: Romeo & Zeliha.

In Romeo & Zeliha maken een Turkse en een Nederlandse slagersfamilie elkaar het leven zuur. De Nederlandse Romeo wordt echter verliefd op de Turkse Zeliha. Een liefde die niet geaccepteerd wordt door hun families.

De productie is een ‘swingende West Side Story’, belooft Holland Opera. De muziek voor twee slagwerkers komt van Fons Merkies, het libretto is geschreven door Maartje Duin. Joke Hoolboom heeft de regie in handen.

De cast bestaat uit Turkse en Nederlandse zangers. Florian Just en Peter van der Leeuw delen de rol van Romeo, Tamar Niamut en Lilian Farahani zingen afwisselend Zeliha. De vader van Romeo wordt vertolkt door Niek Idelenburg en de vader van Zeliha door Sinan Vural.

De productie gaat op zondag 2 oktober in première in de Veerensmederij in Amersfoort, de thuisbasis van Holland Opera. Daarna volgt een tournee door het land tot en met maart 2012.

Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Vorig artikel

Véronique Gens te gast bij Maison Descartes

Volgend artikel

Fonkelende Gauvin debuteert in Kleine Zaal

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 22 september 2011 at 11:00

    Zaliha?
    Volgens mijn gaat het om marokkaansemeisje this ook te zien aan hoofddoek.