Binnenkort

Alt Anna Larsson soleert in Kleine Zaal

Anna Larsson geeft dinsdag 25 oktober een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. De Zweedse alt zingt onder begeleiding van Matti Hirvonen liederen van Scandinavische componisten, Richard Strauss en Gustav Mahler.

Anna Larsson (foto: Anna Thorbjörnsson).

Volgens het Concertgebouw is Anna Larson één van de beste lage vrouwenstemmen die Zweden sinds Anne Sophie von Otter te bieden heeft. ,,Ze kan ijzig klinken als een sneeuwstorm en ze kan de gonzende warmte bieden van een open haard.”

Larsson begon al op haar tiende zang te studeren bij een koorschool. Ze maakte haar internationale debuut in Mahlers tweede symfonie onder leiding van Claudio Abbado en maakte onder de hoede van Daniel Barenboim haar eerste entree op het operatoneel, als Erda in Das Rheingold in Berlijn. Erda groeide uit tot haar lijfrol.

De zangeres zingt meer operawerk, maar besteedt ook veel aandacht aan het concert- en liedrepertoire. Ze was te gast in de grootste concertzalen, waaronder ook het Concertgebouw.

In het Concertgebouw keert ze op dinsdag 25 oktober terug voor een liedrecital. Op het programma staan liederen van Nyström, Rangström, Richard Strauss en Gustav Mahler. Van Mahler zingt ze liederen uit diens cyclus Des Knaben Wunderhorn, waaronder ‘Wo die schönen Trompeten blasen’.

Larsson wordt begeleid door Matti Hirvonen. Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder een Youtube-fragment van Anna Larsson. Ze zingt ‘Ich bin der Welt abhanden gekommen’ van Gustav Mahler.

Vorig artikel

Robin Hood: terug uit de dood

Volgend artikel

Talent Reisopera speelt Il segreto di Susanna

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.