Binnenkort

Talent Reisopera speelt Il segreto di Susanna

Het Resident Artist Programme van de Nationale Reisopera presenteert op vrijdag 28 oktober de miniatuuropera Il segreto di Susanna van Ermanno Wolf-Ferrari. Gestoken in een Nederlandse vertaling belooft het gezelschap een toegankelijke voorstelling.

Il segreto di Susanna ging in 1909 in première in München. Het is een opera in één bedrijf over een pasgetrouwde man die zijn echtgenote ervan verdacht iets voor hem verborgen te houden. Het is, aldus de Reisopera, een korte komedie over ‘passie, blinde verliefdheid en een groot geheim dat stiekem niet zo groot blijkt te zijn’.

De eenakter is door Jan Veldman van een Nederlandse vertaling voorzien en wordt uitgevoerd door het Resident Artist Programme (RAP) van de Reisopera. Dat programma is ontwikkeld om jong talent een kans te bieden zich binnen een professioneel gezelschap te bekwamen in het vak. Zangers, maar ook repetitoren, dirigenten, decor- en kostuumsontwerpers en dansers.

Er wordt gewerkt met een dubbele cast, zodat zoveel mogelijk talent de kans krijgt ervaring op te doen. Donij van Doorn en Iris van Wijnen delen de rol van Susanna, Fabian Egli en Jokke Martens zingen afwisselend Chiel.

De RAP werkt samen met dansopleidingen uit de regio’s waar de opera wordt opgevoerd, die het ballet zullen verzorgen. De productie wordt geregisseerd door Xander Straat en muzikaal geleid door Hans Schellevis. Hij staat aan het hoofd van een trio met piano, klarinet en cello.

Il segreto di Susanna gaat op vrijdag 28 oktober in première in Theater Concordia in Enschede. Daarna volgen voorstellingen in Heerlen, Rotterdam en Almelo. Zie voor meer informatie de website van de Reisopera.

Vorig artikel

Alt Anna Larsson soleert in Kleine Zaal

Volgend artikel

Opera in de media: week 43

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.