Home » Binnenkort

Carolyn Sampson soleert in Kleine Zaal

Amsterdam9 januari 2012 Geen reacties

Sopraan Carolyn Sampson, gevierd in het barokrepertoire, geeft op dinsdag 17 januari een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Het Franse en het romantische lied staan centraal in haar programma.

(Foto: Nina Large)

Sampson is wel ‘de beste Engelse oude muzieksopraan sinds tijden’ genoemd. Ze studeerde aan de University of Birmingham, waar haar begaafdheid voor de oude muziek direct al opviel. Zo won ze als jonge artieste de Arnold Goldsborough Prize for Baroque.

De zangeres maakte haar operadebuut bij de English National Opera in een Monteverdi-opera en zong in de jaren daarna in vele andere werken van Monteverdi en barokcomponisten als Händel en Bach.

Ze kan echter meer dan dat, stelt het Concertgebouw. Daarom heeft de Amsterdamse concertzaal haar uitgenodigd om een recital te komen geven. De gerenommeerde liedbegeleider Julius Drake staat haar daarbij ter zijde.

Op het programma van Sampson staan liederen van Grieg, Brahms, Debussy, Fauré en Poulenc. Frans en romantisch repertoire dus. Van Poulenc zingt ze Fiançailles pour rire, van Brahms onder meer ‘Sommerabend’ en ‘Die Mainacht’ en van Grieg Sechs Lieder.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.