Binnenkort

Look at her look at her look at her hernomen

De Diamantfabriek zet zijn muziektheatervoorstelling Look at her look at her look at her wederom op het toneel. Op 15 januari en 3 februari zijn er voorstellingen in Amsterdam en Enschede. De makers hebben de productie verder doorontwikkeld.

Scène uit Look at her look at her look at her (foto: www.diamantfabriek.nl).

De voorstelling Look at her look at her look at her is een ‘sprookje met de psychologische dimensies van een tragedie’, aldus de Diamantfabriek. Het werk, dat in oktober 2010 in première ging, gaat over een jonge prinses die op een dag wakker wordt als een oogverblindend mooie vrouw. Ze ontdekt dat ze met haar schoonheid macht kan verwerven, maar echt bevredigen doet haar dat niet.

Het libretto van de voorstelling is geschreven door Jarom Tornij. Hij heeft zich laten inspireren door de fabel Princes Mammalia van Roald Dahl en het feministische gedachtegoed van Elizabeth Wurtzel.

De muziek komt van Ivana Kiss en de regie wordt verzorgd door Christiaan Mooij. Samen creëren zij een ’thematisch onderzoek naar schoonheid en macht’.

Antje Lohse vertolkt de prinses, acteur Casper Gimbrère is haar vader, de koning. Het ensemble staat onder leiding van Richard Fitzhugh.

Look at her look at her look at her wordt op 15 januari uitgevoerd in De Meervaart in Amsterdam en op 3 februari in Theater Concordia in Enschede.

Zie voor meer informatie de website van de Diamantfabriek.

Vorig artikel

Peretyatko: meer dan de zoveelste ‘rising star’

Volgend artikel

Opera in de media: week 3

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.