Home » Binnenkort

Topcast brengt barokfantasie in bioscopen

New York16 januari 2012 Geen reacties

De Metropolitan Opera zendt zaterdag 21 januari de barokfantasie The Enchanted Island uit in bioscopen over de hele wereld. De potpourri van barokmuziek wordt uitgevoerd door een topcast, met onder andere de jarige Plácido Domingo, Joyce DiDonato en Danielle de Niese.

Scène uit The Enchanted Island (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

De ‘nieuwe opera’ The Enchanted Island is uitgedacht door de Brit Jeremy Sams, onder meer regisseur, schrijver, filmcomponist en librettist. Hij heeft muziek van onder andere Händel, Vivaldi en Rameau samengevoegd en op een nieuw libretto gezet.

Zijn werk wordt geregisseerd door Phelim McDermott, die onlangs nog Satyagraha voor zijn rekening nam bij de Met. Op de bok staat de gerenommeerde barokdirigent William Christie (een tot Fransman genaturaliseerde Amerikaan).

De cast telt vele baroksterren. Danielle de Niese zingt Ariel en Joyce DiDonato is Sycorax. Counter David Daniels zingt Prospero en Luca Pisaroni (een bekende in Amsterdam) vertolkt Caliban.

Plácido Domingo, die zaterdag zijn 71e verjaardag viert, maakt zijn opwachting als Neptune. Verder zijn Lisette Oropesa (Miranda) en Anthony Roth Costanzo (Ferdinand) te zien.

The Enchanted Island wordt uitgezonden in bioscopen over de hele wereld. In Nederland zenden diverse vestigingen van Pathé, CineMec in Ede en Foroxity in Limburg de opera uit.

Zie voor meer informatie de website van de Metropolitan Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.