Binnenkort

Matinee brengt nieuwe versie Hôtel de Pékin

De ZaterdagMatinee voert op 28 januari de opera Hôtel de Pékin van Willem Jeths uit. De componist heeft zijn werk gereviseerd sinds de wereldpremière in 2008, de Matinee heeft de primeur van de eerste uitvoering. Op de bok staat Michael Schønwandt.

Michael Schønwandt (foto: Hans van der Woerd).

De opera Hôtel de Pékin gaat over de laatste keizerin van China, die in 1908 overleed. Het werk bestaat uit ‘achttien caleidoscopische droomscènes, waarbij fictie en werkelijkheid voortdurend door elkaar lopen’, aldus de Matinee. De opera bevat talloze citaten en verwijzingen naar bekende opera’s, liedjes en de klankwereld van China.

Componist Willem Jeths en librettist Friso Haverkamp schreven hun opera in 2008 voor de Nationale Reisopera, ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Nationale Muziekkwartier in Enschede. Amir Hosseinpour ensceneerde de wereldpremière.

Sindsdien heeft Jeths zijn werk gereviseerd. Die nieuwe versie wordt zaterdag in de Matinee uitgevoerd door de Radio Kamer Filharmonie en het Groot Omroepkoor, geleid door Michael Schønwandt.

Een deel van de Reisopera-cast zal ook in het Concertgebouw présence geven: bas Dennis Wilgenhof, counter Iestyn Morris, tenor Robert Burt en sopraan Mijke Sekhuis. Verder zijn de sopranen Lisa Daltirus en Angela Kerrison te horen, evenals bariton Mark Stone en de mezzo’s Karin Strobos en Cécile van de Sant.

De concertante uitvoering in de Grote Zaal begint om 13.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de ZaterdagMatinee.

Vorig artikel

Reisopera scoort met klassieke Traviata

Volgend artikel

Talenten brengen opera met jeugdig risico

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. lalala
    24 januari 2012 at 08:52

    1 sopraan is veranderd