Binnenkort

Eigentijdse Medea op tournee

De muziektheaterproductie Medea van componist Wim Henderickx en librettist Peter Verhelst gaat vanaf 14 februari op tournee. Hun werk, gebracht door de Veenfabriek en Muziektheater Transparant, is een eigentijdse bewerking van de Griekse tragedie.

Scène uit Medea (foto: FKPH).

In de versie van muziektheaterensemble de Veenfabriek en het Vlaamse Muziektheater Transparant wordt de mythe van Medea verteld vanuit het perspectief van een terugblikkende Kreon. Het geeft een ‘nieuwe kijk op de oude mythe’, aldus de gezelschappen.

De voorstelling wordt geregisseerd door Paul Koek. ,,Vanuit een concertante opstelling spelen de acteurs vier monologen en worden tekstfragmenten in de nieuwe compositie van Wim Henderickx ingevlochten, terwijl het lamento van de Turkse zangeres Selva Erdener gedurende de hele voorstelling klinkt”, luidt de beschrijving.

De muzikale uitvoering is in handen van HERMESensemble. Componist Wim Henderickx heeft zelf de muzikale leiding in handen.

De tournee trapt op 14 februari af in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Daarna volgen acht voorstellingen in Nederland en België. Zie voor meer informatie de websites van de Veenfabriek en Muziektheater Transparant.

Vorig artikel

Hoofdredactioneel: De zegen van de bios

Volgend artikel

Anton Brand: Hoe ga je van opera houden?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.