Interviews

Studio Nibelheim: Guy Coolens lockdown

Net als veel andere festivals moest Operadagen Rotterdam zijn editie van dit jaar annuleren. Artistiek leider Guy Coolen zit thuis in Antwerpen, waar hij verder werkt voor het Rotterdamse festival en voor Muziektheater Transparant. Coolen vertelt over zijn reactie op de lockdown in de theaterwereld en deelt zijn opvattingen over wat kunst kan betekenen in deze tijd.

Guy Coolen. (© Richard Beukelaar)

Wereldreizen zit er niet in nu, en pendelen tussen de twee steden waar zijn hart en zijn werk liggen, kan niet. Eigenlijk zou Guy Coolen deze week met Claron McFadden in Canada zijn, waar de zangeres haar project Secrets zou spelen. In Londen zou Wende Snijders nu haar Nederlandse première van The Song Project voorbereiden. Het gaat allemaal niet door. Onderwijl werken Guy Coolen en zijn collega’s bij Operadagen Rotterdam aan alternatieven, zoals ODR TV. In dit gesprek geeft hij iets weg van de plannen die nu ontwikkeld worden voor een activiteit in september.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. Abonneren op onze podcasts kan via iTunes of Soundcloud. Daar vindt u ook de vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts. Studio Nibelheim is ook te vinden op Spotify.

Op de website van Operadagen Rotterdam vindt u het laatste nieuws over het festival.

Vorig artikel

De mooiste opnames van Die Frau ohne Schatten

Volgend artikel

Met steekt hart onder de riem met At-Home Gala

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.