BinnenkortNieuws

Bel met medewerkers afgelaste operaproducties

De Bergen National Opera komt op vrijdagavond 12 juni met een bijzonder initiatief: This Evening’s Performance Has Not Been Cancelled. Operaliefhebbers in heel Europa kunnen met medewerkers van afgelaste producties bellen en fragmenten van de gemiste werken horen.

Het Holland Festival neemt deel aan het initiatief van de Bergen National Opera in het kader van zijn online festivaleditie.

Het idee van de Bergen National Opera is dat je vrijdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur opbelt en via een keuzemenu kiest over welke van de negen geselecteerde producties je meer wilt horen. Vervolgens word je verbonden met een medewerker van de betreffende voorstelling. Dat kan een zanger of regisseur zijn, of een ontwerper, dramaturg, dirigent, componist, etc. De medewerker beantwoordt vragen over de geannuleerde productie en laat muziekfragmenten horen. Daarna is het mogelijk doorgeschakeld te worden naar een medewerker van een andere productie.

Vanuit Nederland doet het Holland Festival mee aan het initiatief. Het stelt die avond medewerkers beschikbaar van Rusalka, een productie die het Amsterdamse festival in samenwerking met De Nationale Opera had moeten spelen, en van The Murder of Halit Yozgat.

Andere gezelschappen die meewerken aan het initiatief zijn Muziektheater Transparant, Opera Vlaanderen, het Grand Théâtre de Genève, Garsington Opera, het Teatro Real Madrid, de Wuppertaler Bühnen en de Bergen National Opera.

Er zijn telefoonnummers in vijftien landen die gebruikt kunnen worden. Het Nederlandse nummer is 020-7168434.

Zie voor meer informatie de website van het Holland Festival en de speciale website van This Evening’s Performance Has Not Been Cancelled.

Vorig artikel

Viotti werpt zich op talen leren in coronatijd

Volgend artikel

Mijn Strauss: Capriccio

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.