Home » Binnenkort

Schwanewilms zingt Mahler en Liszt

Amsterdam22 februari 2012 Geen reacties

Anne Schwanewilms geeft zaterdag 3 maart een recital in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, als onderdeel van de Serie Grote Zangers. Op haar programma staan onder meer liederen uit Des Knaben Wunderhorn en de Rückert-Lieder.

Anne Schwanewilms (foto: Haydn Rawstron).

Schwanewilms is geen onbekende in Amsterdam. Ze zong in 2008 Elsa in Lohengrin bij De Nederlandse Opera en maakte in mei 2011 wederom haar opwachting bij het operahuis, toen als Marschallin in Der Rosenkavalier.

Zaterdag 3 maart laat ze zich van haar recitalkant zien, een kant die evenals haar opera-optredens zeer geroemd wordt. Onder begeleiding van pianist Charles Spencer brengt de Duitse sopraan een programma met liederen van Mahler en Liszt.

Ze begint met een viertal liederen uit de cyclus Des Knaben Wunderhorn van Gustav Mahler. Daarna zingt ze vier liederen van Franz Liszt, om vervolgens weer terug te grijpen op liederen uit de Mahler-cyclus. Ze besluit haar programma met de vijf Rückert-Lieder van Mahler.

Het Muziekgebouw wordt vooraf opgewarmd door bariton Bastiaan Witsenburg, die onder leiding van Daniël Kool op de piano een programma van zo’n 15 minuten zal zingen.

Zie voor meer informatie over het recital de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.